Jumaat, 15 November 2019.

DENDA RM5,000 atau penjara setahun boleh dikenakan terhadap majikan yang didapati tidak memberi pelepasan keluar mengundi kepada pekerjanya yang layak mengundi pada Pilihan Raya Kecil (PRK).

Jumaat, 15 November 2019.

“INI psy-war (perang psikologi),” kata Timbalan Presiden Pakatan Harapan (PH), Tan Sri Muhyiddin Yassin berhubung dakwaan Barisan Nasional (BN) mendahului PH bagi memenangi kerusi Parlimen Tanjung Piai dengan ‘majoriti besar’.

Jumaat, 15 November 2019.

SERAMAI 52,471 pengundi berdaftar akan melaksanakan tanggungjawab membuang undi pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai esok.

Jumaat, 15 November 2019.

‘SAYA boleh membantu mereka (pengundi) membawa pembangunan ke Tanjung Piai,” kata Calon Pakatan Harapan (PH) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai, Karmaine Sardini, 66, jika dipilih sebagai Ahli Parlimen esok.

Jumaat, 15 November 2019.

PARTI politik yang bertanding pada Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai diingatkan menamatkan kempen selepas 12 tengah malam ini.

Khamis, 14 November 2019.

‘SAYA tidak gentar’. Itu reaksi Ketua Polis Negara Tan Sri Abdul Hamid Bador ketika ditanya mengenai semua anggota polis termasuk dirinya tidak terkecuali daripada siasatan Suruhanjaya Bebas Aduan dan Salah Laku Polis (IPCMC).

Khamis, 14 November 2019.

“DIA selalu bersama saya,” kata Pengerusi Pakatan Harapan (PH), Tun Dr Mahathir Mohamad mengimbau kenangan bersama Allahyarham Datuk Dr Md Farid Md Rafik, 42.

Khamis, 14 November 2019.

PERKHIDMATAN feri baharu menghubungkan Kukup dengan Tuas, Singapura akan dilaksanakan jika Pakatan Harapan (PH) memenangi Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai, Sabtu ini.

Khamis, 14 November 2019.

BERBAKI dua hari lagi kempen Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Tanjung Piai, pastinya calon yang bertanding akan meningkatkan lagi usaha mereka untuk menawan hati pengundi yang ternyata berbeza demografinya berbanding lapan PRK yang berlangsung selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), sebelum ini.

Khamis, 14 November 2019.

“HARI ini (semalam) ada Mohamad Sabu (Menteri Pertahanan) dan nanti saya bawa isu ini,” kata calon Pakatan Harapan (PH) bagi Pilihan Raya Kecil (PRK), Tanjung Piai, Karmaine Sardini, 66, pada Program Ziarah Kasih di Taman Utama, Pekan Nanas di sini, semalam.