Wany bersama ibunya, Norita. FOTO NUR ADIBAH AHMAD IZAM/Instagram Wany
Norhayati Nordin


CUACA tidak menentu dan faktor persekitaran menjadi punca penyanyi Wany Hasrita, 26, disahkan dijangkiti Influenza B.

Ibu penyanyi popular dengan lagu Menahan Rindu itu, Norita Jaafar, 57, dihubungi berkata hingga kini doktor masih lagi memantau tahap kesihatan anak tunggalnya.

"Setakat ini, demam Wany sudah kurang dan dia pun ada selera makan. Cuma, doktor masih lagi memantau suhu demam dialami kerana 'on off'.

"Dibimbangi demam itu menyerang lagi. Maklum sajalah, Influenza B agak bahaya. Apapun, saya mohon peminat turut sama mendoakan Wany segera pulih," katanya.

Ditanya bila Wany akan dibenarkan keluar hospital, Norita berkata doktor belum memberi kata putus. Ini kerana, tahap kesihatan Wany masih perlu dipantau.

"Cuma, doktor ada memberitahu saya, cuaca dan persekitaran iaitu berada di tempat awam yang ramai orang menjadi antara faktor Wany dijangkiti Influenza B.

"Jadi, apabila dibenarkan balik ke rumah nanti, Wany perlu di kuarantin seketika termasuk menggunakan penutup hidung dan mulut jika dia mahu ke mana-mana.

"Doktor juga menasihatkan Wany supaya lebih peka menjaga kesihatan diri selepas pulih nanti. Termasuk, makan ubat dibekalkan dengan teratur," katanya.

Terdahulu, Norita memberitahu Wany sudah lima hari demam panas dan masih mengagahkan dirinya membuat persembahan dek kerana terikat dengan komitmen.

Namun, penyanyi itu dimasukkan ke hospital untuk rawatan lanjut sejak kelmarin selepas demam tidak kebah termasuk mengalami sakit badan dan sendi serta suara pun terganggu.

Sehubungan itu, Wany menerusi pihak pengurusan syarikat rakamannya terpaksa membatalkan jadual persembahan yang sudah dipersetujui kerana masalah kesihatan dihadapi.

Berita berkaitan:

Semoga Wany Hasrita cepat sembuh

Artikel ini disiarkan pada : Isnin, 5 Mac 2018 @ 1:22 PM