Zizan tercalon lima kategori. FOTO NURUL SYAZANA ROSE RAZMAN
Zizan tercalon lima kategori. FOTO NURUL SYAZANA ROSE RAZMAN
Syafil Syazwan Jefri


PELAKON, pelawak dan penyanyi, Zizan Razak menjadi artis dengan pencalonan Top 5 terbanyak dalam Anugerah Meletop Era 2018 (AME2018) menerusi lima kategori yang dipertandingkan.

Kelima-lima kategori melibatkan Zizan adalah Artis Lawak Meletop, Bintang Filem Meletop, Fesyen Meletop, Grup/Duo Meletop bersama SonaOne dan kategori Filem Meletop menerusi filem Abang Long Fadil 2.

Selain Zizan, tiga artis lain yang mengungguli senarai pencalonan Top 5 AME2018 adalah Zul Ariffin, Siti Nordiana dan Jep Sepahtu masing-masing dalam tiga kategori.

AME2018 juga menyaksikan bakat-bakat baru yang bertanding dalam kategori Artis Baharu Meletop iaitu As'ad Motawh, Farah Nabilah, Fendy Bakry, Hannah Delisha dan Wany Hasrita.

Ketua Strategi Kandungan & Inovasi Astro, Namanzee Harris berkata pihaknya melihat setiap reaksi dan maklum balas penonton dalam memastikan ada peningkatan dari segi kualiti acara untuk tahun ini.

"Kami cuba gabungkan prestij dan hiburan untuk memastikan AME2018 bagi disesuaikan dengan citarasa semua penonton.

"Setiap maklum balas, kami ambil dan cuba tingkatkan kekurangan supaya AME2018 berjaya dan berjalan dengan lancar, katanya.

AME2018 akan berlangsung pada 8 April di Axiata Arena, Bukit Jalil.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 6 Mac 2018 @ 7:27 PM