Siti Nurlisia gembira dengan pencapaian drama episod Jangan Benci Cintaku. FOTO fail HM
Siti Nurlisia gembira dengan pencapaian drama episod Jangan Benci Cintaku. FOTO fail HM
Ardini Sophia Sina


PENGURUS Besar Kumpulan Pengurusan Jenama dan Rancangan TV3 dan TV9, Siti Nurlisia Mohd Nadzri gembira apabila drama Jangan Benci Cintaku yang baru menamatkan siaran Isnin lalu mencetuskan fenomena.

Menurut Siti, rantaian Jangan Benci Cintaku yang ditayang menerusi slot Akasia cemerlang dengan rating terkumpul sebanyak 12 juta untuk 28 episod, melebihi lima juta tontonan di Youtube dan portal video Tonton.

“Seringkali jalan cerita drama untuk slot Akasia dianggap klise namun dengan kejayaan drama Jangan Benci Cintaku, ia membuktikan bahawa jalan cerita sebegitu mempunyai peminat dan tarikannya tersendiri.

“Kisah yang selitkan ‘plot twist’ pastinya akan membuat penonton tidak berganjak dari kaca televisyen. Drama itu juga tular dan trending nombor satu di media sosial di seluruh dunia. Kami ingin berterima kasih kepada semua peminat yang sentiasa memilih drama kami sebagai pilihan utama,” katanya.

Drama Jangan Benci Cintaku lakonan Zahirah MacWilson, Saharul Ridzwan dan Niena Baharun meninggalkan kesan mendalam hingga mempengaruhi emosi penonton.

Sejak ditayangkan pada 27 Jun lalu, watak Husna lakonan Niena Baharun menerima kritikan dan cacian netizen.

Malah, Niena turut menerima ugutan daripada penonton yang obses dengan drama itu.

Jangan Benci Cintaku menamatkan episod pada 7 Ogos lalu dan digantikan dengan drama baharu berjudul Cinta Bukan Kristal lakonan Ayda Jebat, Sharnaaz Ahmad dan Nina Iskandar.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 9 Ogos 2018 @ 4:04 PM