Syafil Syazwan Jefri

DENGAN sekali lafaz, pelakon, penyanyi dan pengacara Elly Mazlein, 40, kini sah bergelar isteri kepada guru dikenali Mohamad Azlan Che Noh, 30, dalam majlis akad nikah yang berlangsung di Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Kuala Lumpur, jam 9.09 malam tadi.

Kedua-dua mempelai dinikahkan oleh bapa Elly, Syed Hanafi Syed Abdullah di hadapan 750 tetamu yang terdiri daripada keluarga kedua-dua pihak pengantin, kenalan, rakan artis dan media.

Elly atau nama sebenarnya Sharifah Aida Mazlina Syed Hanafi ketika ditemui meluahkan rasa syukur di atas kelancaran majlis pernikahan yang berlangsung.

"Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar seperti yang dirancang. Syukur juga kerana saya berpeluang berkongsi hari bahagia ini bersama keluarga, rakan-rakan dan juga teman media yang sentiasa bersama saya," katanya kepada Harian Metro.

Ditanya mengenai perancangan untuk bulan madu, Elly dan Azlan merancang untuk bercuti pada Mac depan.

"Jadual saya dah padat sehingga Julai manakala untuk suami pula, kami perlu menunggu musim cuti sekolah. Insya-Allah, kalau mengikut rancangan, kami akan curi waktu cuti sekolah pada Mac nanti untuk bulan madu di London.

"Bukan berdua, tapi kami akan cuti bertiga bersama anak saya, Putri Sara Sefhia kerana saya takkan sesekali tinggalkan dia," katanya.

ELLY Mazlein bersama pasangannya, Mohd Azlan dalam majlis akad nikah yang berlangsung di Dewan Merdeka, PWTC. FOTO Eizairi Shamsudin
ELLY Mazlein bersama pasangannya, Mohd Azlan dalam majlis akad nikah yang berlangsung di Dewan Merdeka, PWTC. FOTO Eizairi Shamsudin

Di majlis itu, Azlan menyerahkan lima dulang hantaran berupa barangan kemas manakala dibalas dengan tujuh dulang daripada pihak perempuan berserta mas kahwin seutas gelang emas bernilai RM1,800.

"Cukuplah dengan hantaran dan mas kahwin yang juga berupa barangan kemas. Saya tak minta sebarang wang hantaran daripada Azlan," katanya.

Majlis akad nikah yang diadakan serentak dengan majlis resepsi itu bertemakan Malam Bulan Dipagar Bintang dan turut menyaksikan persembahan daripada penyanyi terkenal tanah air iaitu Akim Ahmad, Nizam Laksamana, Gmie Screen, Intan Sarafina dan Aris Ariwatan.

Di majlis itu juga, Elly ditemani beberapa rakan rapatnya sebagai pengapit iaitu pelakon, Nad Zainal, Jasmine Ashraff, Fasha Sandha, Azza Elite, Intan Sarafina, Linda Hashim, Rita Rudaini dan Farahdhiya.


Sebelum ini, majlis merisik berlangsung pada 19 Oktober lalu dan diadakan secara tertutup.

Elly dan Azlan seterusnya diikat dalam satu majlis pertunangan yang berlangsung pada 17 Disember tahun lalu.

Penyanyi popular dengan lagu Bungaku Bakawali ini mengenali Azlan sejak Ogos tahun lalu dan selama itu, dia tidak berkongsi foto wajah suaminya secara terbuka di media sosial

Untuk rekod, Elly sebelum ini pernah berkahwin dengan pengarah Azmi Hatta dan dikurniakan cahaya mata, Putri Sara Sefhia Azmi sebelum bergelar ibu tunggal selama tiga tahun.

Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 18 January 2020 @ 10:05 PM