WAN MAIMUNAH
WAN MAIMUNAH
Syafil Syazwan Jefri

PELAKON Wan Maimunah meluahkan hasratnya untuk bertemu kembali dengan Individu yang jadi 'peragut' dan pernah berlakon iklan dengannya, hampir 20 tahun lalu.

Wan Maimunah yang lebih mesra dengan panggilan 'Ibu' berkata, walaupun sudah hampir dua dekad, iklan lakonannya itu masih lagi memiliki impak.

"Walaupun sudah hampir 20 tahun, ibu sendiri tak sangka yang orang masih suka dan ingat setiap babak dimuatkan dalam iklan itu.

"Kalau ada peluang, saya teringin sangat nak berjumpa dengan individu yang jadi 'peragut' itu. Mana tahu, kalau dia membaca berita ini, sila hubungi saya" katanya kepada Harian Metro.

Wan berkata, video iklan khidmat masyarakat itu sedikit sebanyak dapat memberi peringatan kepada orang ramai mengenai kes ragut yang tidak pernah selesai sehingga ke hari ini.

"Sesuai dengan situasi sekarang, banyak juga kes-kes ragut yang kembali berlaku dan ini sedikit sebanyak dapat memberi peringatan buat kita semua," katanya.

Berkongsi mengenai pengalamannya berlakon dalam iklan khidmat masyarakat itu, Wan Maimunah berkata dia melakukan sendiri adegan aksi.

"Pihak produksi nak sediakan tilam untuk babak saya terjatuh selepas diragut, tapi saya tolak kerana nak bagi nampak realisitik.

"Lelaki yang berlakon sebagai "peragut' itu pun bukanlah pelakon. Jadi, ibu yang ajar dia bagaimana untuk menampakkan adegan ragut itu seakan realistik," katanya.

Terbaharu, Wan Maimunah tampil membintangi filem TV (FTV) berjudul Frontliner bersama barisan pelakon lain seperti Azhan Rani, Beto Kusyairy dan ramai lagi.

Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 30 Ogos 2020 @ 7:37 PM