Jumaat, 24 Mei 2019.

KUALA LUMPUR: “Kemangkatan baginda sangat memberi kesan kepada kami yang pernah terhutang budi suatu masa dulu.

Khamis, 23 Mei 2019.

JENAZAH Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah, 88, selamat dimakamkan di Makam Diraja, di Pekan, kira-kira 5 petang ini.

Khamis, 23 Mei 2019.

PERMAISURI Johor Raja Zarith Sofiah Almarhum Sultan Idris hari ini berkongsi kenangan manis mengenai sepupunya, Paduka Ayahanda Almarhum Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah yang meninggal dunia semalam pada usia 88 tahun.

Khamis, 23 Mei 2019.

“SAYA bersyukur kerana diberi kesempatan untuk menziarahi Tuanku ketika baginda gering, malam kelmarin dan membacakan surah Yassin untuk baginda.

Khamis, 23 Mei 2019.

KEPERIBADIAN dan kasih seorang anakanda yang dimiliki Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustaffa Billah Shah menyentuh hati semua yang berada di Balairung Seri Istana Abu Bakar di Pekan, hari ini.

Khamis, 23 Mei 2019.

PENGALAMAN berkhidmat 10 tahun sebagai juruiring tentera (ADC) Almarhum Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Mustain Billah kenangan berharga buat Leftenan Kolonel Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM), Nazatul Rina Lasim, 38.

Khamis, 23 Mei 2019.

BENDERA Kedah dikibarkan separuh tiang pada hari ini bagi menghormati kemangkatan Paduka Ayahanda Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Almarhum Sultan Abu Bakar.

Khamis, 23 Mei 2019.

KUALA LUMPUR: “Kenangan tidak dapat saya lupakan apabila Almarhum (Paduka Ayahanda Sultan Ahmad Shah Al-Musta’in Billah) umum pelantikan saya sebagai ketua jurulatih kebangsaan secara langsung di depan penyokong sejurus selepas kita muncul juara Pestabola Merdeka 2007.”

Khamis, 23 Mei 2019.

SUASANA sayu dan suram menyelubungi Istana Abu Bakar di Pekan malam ini apabila jenazah Paduka Ayahanda Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah dibawa masuk ke persada yang terletak di tengah Balairung Seri.

Rabu, 22 Mei 2019.

BENDERA Malaysia dikibarkan separuh tiang bermula hari ini hingga esok bagi menghormati kemangkatan Paduka Ayahanda Sultan Haji Ahmad Shah Al-Musta’in Billah Almarhum Sultan Abu Bakar.