PELAKON yang ditahan selepas dipercayai menampar anggota polis trafik dan menendang orang awam.
PELAKON yang ditahan selepas dipercayai menampar anggota polis trafik dan menendang orang awam.
Nabihah Kamal dan Hafidzul Hilmi Mohd Noor dan Mohd Hasbi

PELAKON dan pengarah lelaki bergelar Datuk ditahan selepas dipercayai mengamuk, menampar anggota polis trafik dan menendang orang awam di Balai Polis Trafik Kota Damansara, 1.20 tengah hari, hari ini.

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din yang mengesahkan kejadian berkata, suspek berusia 37 tahun itu menampar anggota polis yang bertugas di kaunter Balai Trafik Kota Damansara.

"Selain menampar polis dia turut menendang dua orang awam di dalam balai berkenaan.

"Siasatan awal mendapati suspek datang ke balai bersama seorang rakan untuk membuat laporan polis kes kemalangan jalan raya, namun apabila anggota trafik bertanya laporan yang ingin dibuat, suspek kemudian menunjukkan mesej aplikasi whatsapp 300 artis hutang ah long", katanya ketika dihubungi Harian Metro.

Mohd Zani berkata, suspek kemudian terus menampar anggota polis dan menendang dua orang awam yang berada di lokasi kejadian tanpa provokasi.

Susulan itu, pelakon dan pengarah berkenaan ditahan dan disiasat mengikut Seksyen 90 Akta Polis 1967 kerana berkelakuan tidak senonoh di balai polis dan Seksyen 323 Kanun Keseksaan kerana mencederakan.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 11 January 2018 @ 3:52 PM