Nora (kanan) akan keluarkan kenyataan rasmi terhadap pertelingkahan dengan Fasha. FOTO ROHANIS SHUKRI/NIK HARIFF HASSAN
Nora (kanan) akan keluarkan kenyataan rasmi terhadap pertelingkahan dengan Fasha. FOTO ROHANIS SHUKRI/NIK HARIFF HASSAN
Amirul Haswendy Ashari


PERTELINGKAHAN dua selebriti popular, Nora Danish dan Fasha Sandha bakal menemui jalan penyelesaian.

Hal itu didedahkan Nora, 37, yang berkata satu kenyataan rasmi akan dikeluarkan pihaknya sebaik saja mendapat arahan mahkamah tidak lama lagi.

"Berhubung kes antara saya, ke atas 'defamation' (fitnah lisan) dikeluarkan Fasha sebelum ini, saya akan memberi satu kenyataan rasmi sebaik saja menerima 'sealed order' dari Mahkamah Tinggi Shah Alam yang akan diperolehi tidak lama lagi," kata Nora.

Nora ditemui pada majlis berbuka puasa dan pelancaran program Skuad Selebriti Shopee, semalam.

Dia bagaimanapun enggan mendedahkan butiran lanjut tetapi mengakui perolehan keputusan itu akan menjadi penentu kepada status mereka kelak.

Nora, isteri kepada Nedim Aziz berharap segala masalah dan isu timbul antara dia dan Fasha sejak dulu dapat diselesaikan dengan baik.

"Apa akan saya umumkan kelak, inilah noktahnya. Memang saya harapkan ini akan menjadi yang terakhir," katanya yang mahu sentiasa bersikap positif.

Penjelasan Nora itu susulan laporan sebuah portal hiburan mendakwa Nora dan Fasha mungkin sudah berdamai selepas kedua-duanya dilihat hadir di Pejabat Mediasi, Mahkamah Tinggi Shah Alam, pagi Selasa lalu.

Tahun lalu, pelakon filem Bukan Cinta Malaikat itu mengambil tindakan undang-undang terhadap Fasha kerana didakwa bertindak melulu memuat naik unsur fitnah di laman Instagram miliknya yang disifatkan mencalar reputasi perniagaan diusahakan Nora.

Nora melakukan hal itu kerana tindakan Fasha mengaitkan dirinya tanpa usul periksa dengan mendakwa dia dihalau oleh pihak Nora pada satu acara acara fesyen Fenomena Raya 2017 pada 10 Mei tahun lalu.

Pertelingkahan mereka berlarutan sejak lebih lapan tahun lalu dengan sering berbalas kenyataan membabitkan isu peribadi dan hal rumah tangga.

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 24 Mei 2018 @ 1:02 PM