Sudirman Mohd Tahir & Syafil Syazwan Jefri


PELAKON dan penyanyi, Bella Astilah tidak menolak untuk menerima semula bekas suaminya yang juga penyanyi, Aliff Aziz.

Bella berkata, dia terima sekiranya itu adalah jalan terbaik untuk anak mereka Mohamad Ayden Adrean.

“Kalau itu yang terbaik untuk Ayden, saya terima dia semula walaupun orang akan bercakap macam-macam,” katanya.

Bella yang ditemui di sidang media Anugerah Meletop Era 2020 (AME2020) berkata, dia sendiri tidak pernah membenci Aliff.

“Hubungan kami baik-baik saja. Saya sendiri tak pernah membenci dia. Mengenai status hubungan kami, kami simpan dulu atas permintaan keluarga. Tapi, apabila sudah tiba masanya, kami akan kongsikan,” katanya.

Bella juga berkata, dia percaya bahawa perpisahan antara dia dan Aliff banyak mengubah Aliff menjadi orang yang lebih baik.

“Saya susah nak dekat dengan lelaki lain. Saya percaya, perpisahan itu mengajar dan mematangkannya. Saya percaya apa yang berlaku, banyak mengubah dia.

“Saya tak mahu meletakkan harapan 100 peratus. Sekarang, saya cuma ‘go with the flow’,” katanya.

Bella juga kerap membawa Ayden untuk bertemu bapanya di Singapura.

“Dalam sebulan, ada beberapa kali saya akan ke Singapura dan setiap kali itu juga saya akan mencuri waktu untuk membawa Ayden bertemu dengan Aliff.

“Di sana, Aliff sebenarnya sedang sakit. Keluarganya sedang berusaha mencari alternatif untuk mengubatinya. Saya pun hanya mampu berdoa supaya semuanya dipermudahkan,” katanya.

Ditanya mengenai sakit yang dialami Aliff, Bella memaklumkan bahawa bekas suaminya itu berdepan dengan perkara mistik.

“Apabila dirujuk kepada ustaz, kami dimaklumkan bahawa ada orang yang tidak berpuas hati dengan Aliff dan inginkan dia sakit sehingga menjadi gila.

“Saya sendiri pun terkejut kerana dalam zaman sekarang pun, masih ada lagi benda-benda sebegini. Saya pun tak tahu apa yang perlu dilakukan.

“Kalau sakit dari segi fizikal, mungkin kita boleh bantu tapi apabila sakitnya membabitkan perkara ghaib, sedikit sukar untuk mencari penawarnya,” katanya.

Terbaru, Ayden tersenarai dalam senarai Top 20 untuk kategori Si Cilik Meletop di AME2020.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 29 January 2020 @ 9:22 PM