Mangsa periksa selepas ditemui dalam kenderaannya di kawasan parkir stesen minyak di Sama Gagah dekat Lebuhraya Utara Selatan arah utara pagi hari ini. Foto Ihsan Pembaca
Mangsa periksa selepas ditemui dalam kenderaannya di kawasan parkir stesen minyak di Sama Gagah dekat Lebuhraya Utara Selatan arah utara pagi hari ini. Foto Ihsan Pembaca
Audrey Dermawan


Seberang Jaya: Dua rakan maut dipercayai mengalami lemas karbon monoksida selepas ditemui tidak sedarkan diri di kawasan parkir sebuah stesen minyak di Sama Gagah di Lebuh Raya Utara Selatan arah utara, pagi hari ini.

Dua mangsa yang maut dikenal pasti sebagai Sharifah Fariesha Syed Fathi dan Ayuni Shazwanie Shabri.

Dua lagi rakan mereka yang juga pasangan kembar Nor Adilah Mohd Safwan and Nor Aqilah dikatakan kritikal.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Tengah Asisten Komisoner Shafee Abd Samad berkata, pihaknya menerima maklumat mengenai kejadian itu pada 1.40 pagi oleh pegawai perubatan Hospital Seberang Jaya (HSJ).

Menurutnya, empat sahabat itu yang berusia 21 tahun ditemui tidak sedarkan diri dalam Honda Odyssey yang parkir di kawasan stesen minyak terbabit.

"Sharifah Fariesha disahkan meninggal dunia di tempat kejadian, manakala tiga yang lain dikejarkan ke HSJ.

"Bagaimanapun, Ayuni Shazwanie menghembuskan nafas terakhir ketika menerima rawatan di hospital," katanya.

Shafee berkata, berdasarkan maklumat awal mereka dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah masing-masing di Sungai Petani dari Pulau Jerejak dekat sini.

TERKINI

Kebocoran ekzos disyaki punca tragedi

Seorang lagi mangsa keracunan karbon monoksida maut

Pemandu pening kepala, muntah

Bapa sendiri jumpa anak, rakan

Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 17 September 2020 @ 3:49 PM